Gratis indicatie
Gratis advies
5 jaar nazorg
Energiezuinig

Klanten beoordelen Koelklimaattechniek met een 9.7 228 reviews via

Naar keuzehulp
Naar bespaarhulp
+31 (0) 411 608168

Maximaliseer de voordelen van uw zonnepanelen: Verwarm uw huis met zonne-energie!

februari 4, 2024

Als trotse bezitter van zonnepanelen ben je al bekend met de voordelen van duurzame energieopwekking. Maar wist je dat je nog meer uit je investering kunt halen door je huis te verwarmen met de energie die je zelf opwekt? Ondanks dat de de afbouw van het salderen van voorlopig van de baan is worden er nu vaste terug leverkosten worden ingevoerd, er zijn geen meerjarig contract mogelijk of krijgt u geen korting bij netto terug levering. Inmiddels brengen 9 energiebedrijven extra kosten in rekening brengen aan consumenten met zonnepanelen. Juist hierdoor is het extra rendabel om zelf te profiteren van de zonne-energie die je opwekt. Hier zijn enkele redenen waarom het gebruik van een airconditioner die op zonne-energie draait een slimme keuze kan zijn:

 1. Optimaliseer je zelfconsumptie:
  Je zonnepanelen produceren elektriciteit, zelfs als je deze niet meteen gebruikt. Door een airconditioner te gebruiken die op zonne-energie werkt om je huis te verwarmen tijdens de zonnige uren van de dag, kun je een groot deel van deze overtollige elektriciteit gebruiken. Dit vermindert niet alleen je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, maar verlaagt ook je energierekening door het maximaliseren van je zelfconsumptie.
 2. Efficiënte verwarming:
  Moderne airconditioners zijn zeer efficiënt in het omzetten van elektriciteit in warmte. Hierdoor kun je meer warmte genereren met dezelfde hoeveelheid elektriciteit, waardoor je verwarmingskosten lager worden.
 3. Flexibiliteit het hele jaar door:
  Een airconditioner die op zonne-energie werkt, biedt niet alleen voordelen tijdens de zomermaanden, maar het hele jaar door. Je kunt het systeem gebruiken om te koelen in de zomer en te verwarmen in de winter, waardoor je het hele jaar door profiteert van je investering in zonne-energie.
 4. Verminder je ecologische voetafdruk:
  Door je huis te verwarmen met zonne-energie, verminder je niet alleen je energierekening, maar verminder je ook je ecologische voetafdruk. Je draagt bij aan een duurzamere toekomst door te kiezen voor een milieuvriendelijke verwarmingsoplossing.

Het verwarmen van je huis met een airconditioner die op zonne-energie werkt, is een slimme manier om meer uit je investering in zonnepanelen te halen. Vooral als je geen speciale terug leverregelingen hebt, biedt deze oplossing aanzienlijke voordelen, zoals lagere energiekosten, verhoogde zelfconsumptie en verminderde ecologische impact. Profiteer vandaag nog van de kracht van de zon en verwarm je huis op een duurzame en kosteneffectieve manier!

koelklimaattechniek

De keuze van onze experts

Installatie & Onderhoud

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram