Gratis indicatie
Gratis advies
5 jaar nazorg
Energiezuinig

Klanten beoordelen Koelklimaattechniek met een 9.7 228 reviews via

Naar keuzehulp
Naar bespaarhulp
+31 (0) 411 608168

Kies je onderwerp

Staat je vraag er
niet tussen?

Neem contact met ons op. Onze
specialisten zitten klaar om u te helpen.
+31 (0) 411 608168
Contactpagina

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is een single-split airco systeem?

Een single-split airco, ook bekend als een split airco systeem, bestaat uit één binnenunit en één buitenunit die bij plaatsing worden gekoppeld met koperen gas- en elektraleidingen. Voor de binnenunit zijn meerdere opties mogelijk, zoals bijvoorbeeld een wand- of vloermodel. Voor professioneel gebruik worden vaak cassette- en plafondonderbouwmodellen ingezet. De buitenunit is meestal rechthoekig met een ventilator en wordt doorgaans geplaatst op een muursteun of op dakbalken.

Wat is een multi-split of een duo-split airco?

Een multi-split systeem bestaat uit minimaal 2 tot maximaal 5 binnenunits en één buitenunit. Gelijktijdig verwarmen/koelen van meerdere ruimtes kan met behulp van een multi-split airconditioning; een single-split is bedoeld voor één enkele ruimte.

Een duo-split systeem heeft, zoals de naam doet vermoeden, 2 aangesloten binnenunits. Dit betekent echter niet dat er vaak niet meer binnenunits op aangesloten kunnen worden; 2 is namelijk wel het minimale aantal binnenunits. We gebruiken deze term om het verschil aan te duiden tussen multi-splits met minder dan 3 binnenunits. Een multi-split is dus altijd een duo-split en een duo-split is ook altijd een multi-split; het verschil zit hem in de aangesloten binnenunits.

Deze multi-split en duo-split configuraties zijn bijzonder praktisch wanneer er beperkte ruimte buiten is of wanneer de esthetiek van het pand behouden moet blijven. Een voorbeeld hiervan kan zijn beperkte ruimte op een balkon. Bovendien biedt een multi-split systeem de mogelijkheid om elke ruimte individueel te bedienen, waardoor een gepersonaliseerde temperatuurregeling mogelijk is.

Welke airco merk kan ik het best kiezen?

Er zijn A-merken en B-merken. Wij adviseren A-merken zoals Daikin en Mitsubishi. Deze merken hebben bewezen kwaliteit gedurende de afgelopen decennia. Bovendien bieden topmerken zoals deze een garantieperiode van 5 jaar en blijven de onderdelen minimaal 25 jaar beschikbaar.

Hoe kies je de meest zuinige airconditioning?

SCOP is de afkorting voor Seasonal Coefficient Of Performance. Het is een waarde die aangeeft hoe efficiënt een airco kan verwarmen. In de SCOP-waarde is, in tegenstelling tot de verouderde COP-waarde, ook de negatieve invloed van de buitentemperatuur verwerkt. Een airco koelt bij een lage buitentemperatuur namelijk minder goed dan bij een hogere buitentemperatuur. De SCOP-waarde is daardoor een meer realistische maatstaf waarmee airco's beter te vergelijken zijn wat betreft hun werkelijke energieverbruik.

SEER is de afkorting voor Seasonal Energy Efficiency Ratio. Het is een waarde die aangeeft hoe efficiënt een airco kan koelen. In tegenstelling tot de verouderde EER-waarde, wordt in de SEER-waarde ook de invloed van de buitentemperatuur verwerkt. Hierdoor zijn airco's beter met elkaar te vergelijken omdat de efficiëntie niet alleen onder de meest gunstige omstandigheden wordt gemeten, maar ook in realistische situaties.

Dankzij onze ingebouwde filters op de website is het mogelijk om de meest energiezuinige airconditioning te vinden die het beste bij je wensen en behoeften past. Gebruik de filters om de ideale airco te vinden voor jouw situatie.

Wat is een inverter?

Een inverter is een compressor die op gewenste capaciteit kan draaien. Als de airco 10% vraagt, dan gaat de compressor op 10% draaien. Vraagt de airco 65% dan draait de compressor op 65%. De normale compressor kan alleen aan en uitschakelen (0% of 100%). Dit verbruikt meer stroom omdat koelen voor 50% toch 100% aan stroom voor de compressor kost.

Het kan precies zo hard werken als nodig is, net als een dimmer voor je verlichting. Dus als je airco maar een beetje koeling nodig heeft, zet de inverter de compressor op een laag pitje. Maar als het echt warm is en je veel koeling nodig hebt, draait de compressor harder. Dit is anders dan een normale compressor, die alleen maar aan of uit kan, zoals een schakelaar. Dus zelfs als je maar een beetje koeling nodig hebt, moet een normale compressor nog steeds op volle kracht werken, wat meer energie kost. Met een inverter kan de compressor precies genoeg energie gebruiken, wat betekent dat je minder energie verbruikt en geld bespaart op je elektriciteitsrekening.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat energie overdraagt van het ene medium naar het andere. Warmtepompen kunnen energie uit hun omgeving opnemen en zo van een lage temperatuur een hogere temperatuur maken en vice versa. Voor het verplaatsen van de warmte of koude lucht gebruikt de warmtepomp meestal een vloeistof als transportmiddel.

Welk vermogen (kW) airco heb ik nodig?

Het benodigde vermogen voor een airco is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

  1. De inhoud van de ruimte.
  2. De isolatiewaarde.
  3. Het aantal ramen.
  4. Of de ramen op het zuiden zijn gericht.
  5. Het type dak (zoals plat dak of puntdak).
  6. Het type woning (vrijstaand, appartement, rijtjeshuis, enz.).
  7. Eventuele warmtebronnen in de te koelen ruimte.

Bij een goed geïsoleerde ruimte wordt doorgaans ongeveer 35 watt per m³ voor koeling aangehouden, en voor verwarming is dit ongeveer 45 watt per m³.

Of gebruik onze keuzehulp en kom in eenvoudige stappen erachter welke airco het beste bij uw wensen aansluit.

Maakt een airco veel lawaai?

Over het algemeen produceren split airco's tijdens het gebruik weinig geluid, vooral topmodellen zoals die van Daikin en Mitsubishi (Heavy Industries). Dit komt doordat het buitendeel van de airco zich buiten bevindt, waardoor het meeste geluid buiten plaatsvindt.

Airco's die doorgaans veel geluid produceren, zijn monoblock airco's of mobiele airco's, omdat zowel het buitendeel als het binnendeel zich binnen in de kamer bevinden. Dit is een van de redenen waarom wij deze niet in ons assortiment voeren.

Veel moderne airco's zijn uitgerust met een speciale nachtstand, waardoor het geluid verder wordt gereduceerd. Hierdoor bieden veel merken nu fluisterstille modellen aan met geluidsniveaus vanaf 19 decibel (dB), terwijl normaal gesproken fluistergeluid rond de 30 decibel (dB) ligt.

Voor specifieke informatie over het geluidsniveau van een bepaald model raden we aan de specificaties onder de producten te bekijken.

Zijn de airco systemen zuinig in energieverbruik?

De A-merken zijn zeer zuinig in verbruik en halen energie waardes van A+++. Tevens verwarmen alle airconditioners van A-merken zuiniger dan de zuinigste CV-systemen.

Heeft een airconditioner onderhoud nodig?

Ja. Airconditioners hebben onderhoud nodig en in de meeste gevallen 1 keer per jaar.

● Wettelijk volgens de F-gassenverordening moet elke koeltechnische installatie met een inhoud waarvan het CO2-equivalent groter is dan 5 ton jaarlijks onderhoud hebben. Deze units moeten verplicht ieder jaar een onderhoud hebben.
● De 5 jaar fabrieksgarantie geldt bij een gedegen onderhoud door een gecertificeerd bedrijf.
● Verwarmt en koelt u het hele jaar, dan adviseren wij in ieder geval één keer jaar onderhoud.
● Ook om het rendement van de SCOP te kunnen garanderen, is onderhoud nodig.

Het is ook afhankelijk van de situatie. Bij een kapper is meer onderhoud nodig door de chemische producten die in de lucht hangen, zoals haarlak. Dat zorgt voor extra vervuiling bij de binnenunit, en er zal dan 2 tot 3 keer per jaar onderhoud nodig zijn. Als de buitenunit in een vervuilde omgeving staat, zoals langs een drukke weg of bomen met bloesems, dan dient de buitenunit vaker schoongemaakt te worden.

Kan ik zelf een airconditioning plaatsen?

Als u handig en technisch bent dan kunt u een airconditioning plaatsen. Bij alle A-merken zitten goede werkinstructies. De airconditioning moet na de montage echter door een erkend F-gassen monteur in bedrijf gesteld worden.

Inbedrijfstelling duurt ongeveer 3 uur. De installatie moet met stikstof afgeperst worden op 40 Bar. Daarna gaat de monteur op zoek naar lekken met een lekzoeker door de installatie 30 minuten onder druk te laten staan. Als de druk aanblijft, kan de monteur de stikstof afblazen en starten met het vacuümeren. Minimale eis voor het vacuüm is 2000 micron, en de installatie dient ten minste 30 minuten aan deze eis te voldoen .

Na de 30 minuten wordt het vacuüm gebroken met stikstof om vervolgens de procedure te herhalen. Blijft het vacuüm weer onder de wettelijke eis, dan is de installatie gesloten en kunnen er geen F-gassen ontsnappen. Nu worden de F-gassen gevuld. Hierna kan de F-gassenmonteur de installatie testen op druk en temperatuur.

De hele procedure wordt geregistreerd met een certificaat/werkbon.

Daikin Streamer technologie inactiveert Covid-19 virus

Het onderzoeksteam van Daikin heeft een experiment uitgevoerd waarbij de virussen voor een periode van drie uur zijn blootgesteld aan de Daikin Flash Streamer technologie.

De resultaten van het experiment laten het volgende zien:

Flash Streamer technologie inactiveert 93,65% van het coronavirus (SARS-CoV-2) na een bestralingstijd van 1 uur.

Flash Streamer technologie inactiveert 99,97% van het coronavirus (SARS-CoV-2) na een bestralingstijd van 3 uur.

Lees het volledige artikel hier: Daikin en het Coronavirus

Airco's met nanoe™ X remt coronavirus

Ook Panasonic zal het potentieel van nanoe™ X-technologie blijven nastreven om mogelijke risico's in verband met luchtvervuiling aan te pakken, zoals nieuwe pathogene micro-organismen, met als doel een schonere omgeving te creëren voor mensen over de hele wereld.

Als referentie:

Testen van remmend effect van nanoe™ X op het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2).

・ Overzicht

Een vergelijkende verificatie werd uitgevoerd in een testruimte van 45 liter die het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) bevatte, met en zonder blootstelling aan nanoe™ X.

・ Resultaten

Resultaten: Meer dan 99,99% van de activiteit van het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) werd binnen 2 uur geremd.

Is een lucht-lucht warmtepomp hetzelfde als airco?

Ja, een lucht-lucht warmtepomp is in feite een andere benaming voor een airco. Zowel een lucht-lucht warmtepomp als een airco halen energie uit de lucht en verplaatsen deze naar de binnen- of buitenunit. Het belangrijkste verschil is dat noch een lucht-lucht warmtepomp, noch een airco een hybride warmtepomp is die bijvoorbeeld op een CV-ketel kan worden aangesloten. Desondanks is het mogelijk om een airco effectief te combineren met een CV-ketel of vloerverwarming, wat aanzienlijke besparingen op de energierekening kan opleveren.

Is verwarmen met een airco goekoper dan CV-ketel?

Veel mensen realiseren zich niet hoeveel ze kunnen besparen door te verwarmen met een airco in plaats van een traditionele CV-ketel. Alle airco's die wij verkopen zijn lucht-lucht warmtepompen, wat betekent dat ze allemaal een verwarmingsfunctie hebben en elektriciteit gebruiken om warmte te genereren. In vergelijking met een CV-ketel, die op gas werkt, kan dit aanzienlijke besparingen opleveren. Voor meer informatie over specifieke besparingen en efficiëntie, raden we aan om onze besparingscalculator te raadplegen of contact met ons op te nemen.

 

Hoe snel verdien ik de investering in een airco terug?

Een goede en degelijke airco kan zo zuinig zijn dat hij zichzelf vaak snel terugverdient. De exacte besparingen die u kunt realiseren, variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals uw energieverbruik, de prijs van gas en elektriciteit en de efficiëntie van de airco. U kunt de potentiële besparingen berekenen met onze besparingscalculator.

Werking

Hoe koelt een airconditioning?

De warmte wordt uit de binnen lucht gehaald door het binnen deel, naar de warmtewisselaar. De warmte wordt door het gas getransporteerd naar de buitenunit (condensor). Hier kan door middel van een ventilator de warmte afgevoerd worden.

Hoe koelt een airco
Hoe verwarmt een airconditioning?

De warmte wordt uit de buitenlucht gehaald door het buitendeel (condensor). De warmte wordt door het gas naar de binnenunit getransporteerd, naar de warmtewisselaar. Door middel van een ventilator in de binnenunit wordt de warmte in de ruimte gebracht.

Net als het koelen maar dan het proces omgekeerd.

Hoe ontvochtigt een airco?

Als de airconditioning koelt wordt het binnen deel (warmtewisselaar) erg koud. Als hier warme en vochtige lucht doorheen gaat zal het vocht in de lucht condenseren op de lamellen van de binnenunit. In de binnenunit zit een waterbak met een afvoer om het water af te voeren.

hoe ontvochtigt een airco
Hoe zuivert een airco de lucht?

De lucht wordt door de binnenunit constant gecirculeerd. In deze warmtewisselaar zitten filters die de lucht filteren. Bij de circulatie wordt de gekoelde lucht vochtig en de fijnste deeltjes zullen aan de vochtdruppels blijven plakken. Deze worden afgevoerd in de condensafvoer.

Hoe zuivert een airco?
Kan een airconditioning ook bevochtigen?

Ja, er zijn airconditioners die bevochtigen. Deze halen de vocht uit de buitenlucht en brengen het vocht naar het binnendeel (de warmtewisselaar). Vervolgens wordt het in de ruimte gebracht. Klik hier voor de URURU SARARA van Daikin.

Kan een airconditioning ook bevochtigen?

Montage

Wat is er bij een 'Standaard Montage' inbegrepen?

Wij hebben alle startwerkzaamheden samengevat in een 'Standaard Montage'. Onze standaard montages beginnen vanaf €799 en er is per wandunit één standaard montage nodig. Voor meerdere montages op dezelfde locatie hanteren wij echter een gereduceerd tarief.

Bij ons standaard tarief zitten de volgende punten inbegrepen:

  • Plaatsing van de binnenunit en plaatsing van de buitenunit.
  • Buitenunit gemonteerd op muursteun of dakbalken aangesloten op stekker of werkschakelaar.
  • Leidingen inclusief tot 3 meter, koelleidingen, stuurstroom en condensafvoer.
  • een boring door spouwmuur c.q. gevel (steen of hout) inclusief afdichten.
  •  Elektrische aansluiting naar wandcontactdoos of koppeldoos (niet ingewerkt, inclusief tot 1,5 meter).
  • Afpersen van leidingen en de units, vacuümeren en werking airco controleren.
  • Korte gebruikersinstructie.
  • Opruimen van werkmaterialen.
  • Systeem volledig getest conform F-Gassen procedure en afgifte certificaat.
  • 5 jaar garantie op onderdelen en plaatsing, mits jaarlijks gedegen en aantoonbaar onderhoud.
Wat is niet inbegrepen bij een 'Standaard Montage'? Maar mogelijk als extra optie.
✘ Extra koelleiding, indien meer dan 3 meter tussen buiten- en binnenunit nodig is. De meerprijs van koelleiding plus bekabeling en afwerking begint vanaf 50 euro per meter voor 1/4"-3/8"leiding.

✘ Trillingsdemper met veer.

✘ Boren van gaten in massief beton, stalen muren of daken.

✘ Leveren en monteren van een condenswaterpomp indien condenswater naar boven afgevoerd dient te worden.

✘ Zekering 20A ten behoeve van airconditioning boven 5,0kW (is voor elektricien)

✘ Huur van een steiger of hoogwerker indien dit noodzakelijk is voor plaatsing en montage buitenunit.

✘ Voor het werken vanaf 3 meter hoog, rekenen wij een meerprijs.

✘ Schilderwerk wordt niet door ons uitgevoerd, ook niet tegen meerprijs.

✘ Het aanbrengen van een ontbrekende aarde (is voor elektricien)

✘ Het verwijderen van een oude unit of verwarming.

Mag ik zelf een airconditioning installeren?

Ja, dat mag.

Echter de  inbedrijfstellen van een airconditioning moet gebeuren door een f-gassen gecertificeerd en erkend installateur met een f-gassen certificaat. Koelklimaattechniek is f-gassen gecertificeerd en erkend installateur. Indien u niet van onze diensten gebruik maakt, zullen wij u vooraf vragen naar het document van uw f-gassennummer en certificaat of dat van uw installateur. Volgens Europese F-gassenverordening (EU) nr. 517/2014.

Wij kunnen voor u de inbedrijfstelling voorzien, tot ca.105km vanaf onze locatie, Koelklimaattechniek is een BRL100 gecertificeerde partij.

Wat is de wachttijd voor montage?

Natuurlijk erg afhankelijk van de omvang van uw project.

Wij monteren met meerdere teams, hierdoor is de wachttijd nooit te lang. De wachttijd kan in de zomer en in de winter wel snel oplopen. Zorg voor een tijdige afstemming, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan!

Levering

Levering

Wij maken het u makkelijk!

Als u een keuze heeft gemaakt in de webwinkel en u wilt de airco bestellen, dan kunt in het bestelproces uw voorkeur aangeven voor levering. Dit kunt u opgeven bij opmerkingen.

  • Gratis levering van maandag t/m vrijdag.
  • Leveren op locatie naar keuze in Nederland en Vlaanderen.
  • Belservice. (Wij bellen u, indien gewenst, een dag voor levering).
  • Koelklimaattechniek monteert tot maximaal 105 km van Boxtel, berekening volgens de snelste route. Ook in België. Om service en nazorg te waarborgen.
  • Let op: Het inbedrijfstellen van een airconditioning moet gebeuren door een f-gassen gecertificeerd installateur. Koelklimaattechniek  is f-gassen gecertificeerd en erkend installateur. Indien u niet van onze diensten gebruik maakt, zullen wij u vooraf vragen naar het document van uw  f-gassennummer en certificaat  of dat van uw installateur. 
Retourneren

U heeft iets gekocht en na ontvangst blijkt dit niet het juiste te zijn. Dit kan en is geen probleem. U kunt uw ontvangen pakket altijd retourneren naar Koelklimaattechniek BV. Als online consument heeft u het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Gedurende deze termijn kunt u datgene met het product doen wat redelijkerwijs nodig is om het product te beoordelen. Het is toegestaan het product uit te proberen zoals je dat ook in een fysieke winkel zou doen. Daarbij kunt u het product uit de verpakking halen, tenzij de verpakking een verzegeling bevat.

Hier hebben wij wel een proces voor dat gevolgd dient te worden zodat wij de retouren snel kunnen afhandelen.

Om er zeker van te zijn dat wij uw retour gestuurde product snel kunnen beoordelen en uw betaalde bedrag snel kunnen crediteren vragen wij u onderstaand proces te volgen:

  • Meld de retour aan via e-mail of telefoon
  • Na aanmelden stuurt u het naar retouradres: Colenhoef 2, 5281 PR Boxtel
  • Indien het gaat om een airconditioning die retour gaat dan wordt deze bij je opgehaald, hier zijn vervoerskosten aan verbonden.
  • Het retour gestuurde product wordt door ons gecontroleerd op eventuele schade of defecten
  • Is het retour gestuurde product akkoord, dan crediteren wij het aankoopbedrag, minus de verzendkosten
  • Is het retour gestuurde product niet akkoord voor terugname dan nemen wij contact met u op om dit te bespreken
  • U draagt zelf de kosten van het retourneren. In geval van schade of defect van het product zijn de kosten niet voor eigen rekening.

Wetten en regelgeving

Geluidseisen voor wamtepomp buitenunit airco

Volgens het bouwbesluit is er sinds 01-04-2021 een nieuwe regels over het geluidsniveau. Dit betreft niet het dB(A) van de unit, maar echt het geluidsniveau op de perceelgrens.

Er zijn dag- en nachtnormen. De norm van max 40 dB(A) blijft gehandhaafd als basis. Van 7.00 tot 19.00 uur mag iets meer geluid worden gemaakt, namelijk 45 dB(A) bij maximaal vermogen, mits de airco over een nachtstand beschikt. Die moet ervoor zorgen dat het geluidsniveau op de perceelgrens in de periode van 19.00 tot 7.00 uur niet boven de 40 dB(A) komt.

Er is niet één airconditioning die op maximale stand onder de 40dB zit, dat is ook niet nodig voor deze regelgeving.

Wij kunnen, na het opstellen van een offerte, voor u het geluidsvermogen van uw unit berekenen op basis van de rekentool van de overheid.

Mag ik vergunningsvrij een Airco-unit plaatsen?

Dit is per gemeente verschillend. Bij sommige gemeente bestaan er uitvoeringsrichtlijnen waar een airco aan moet voldoen, indien deze hieraan voldoet dan heeft u geen omgevingsvergunning nodig.

Voor monumenten, cultuurhistorisch waardevolle gebouwen en voor panden in het beschermd stadsgezicht (is de airconditioning vanaf de weg te zien) of ander waardevol gebied. Hiervoor heeft u altijd een omgevingsvergunning nodig.

U bent zelf verantwoordelijk voor de afstemming met uw gemeente en voor het laten uitvoeren van de uitvoeringsrichtlijnen van uw gemeente.

Subsidie

Update subisiedocument 2021

Daikin heeft een nieuwe update beschikbaar van het Subsidiedocument 2021. Als ondernemer kunt u met de Energie Investering Aftrek (EIA)-regeling 2021 gemiddeld 11% belastingvoordeel behalen bovenop een lagere energierekening. Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen particulieren en zakelijke gebruikers subsidie krijgen bij de aankoop van warmtepompen en zonneboilers. Beide regelingen, en een toelichting in hoeverre de Daikin systemen hiervoor in aanmerking komen, vindt u in de Daikin brochure Subsidies 2021. De meest recente versie vindt u op: daikin.nl/subsidies

Milieu Investering Aftrek (M.I.A.)

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen, geeft een ondernemer de mogelijkheid eenmalig een investeringsaftrek te doen van 75%. Dit kan op de belastingen in die periode flink veel voordeel opleveren. Afhankelijk van de milieuvriendelijke investering is er 13,5%, 27% of 36% MIA van toepassing of alleen 75% VAMIL.

Meer informatie over de MIA vindt u op de website van de RVO: https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/mia-en-vamil

Heb ik recht op subsidie als bedrijf?

● Het kabinet stelt vanaf 2016 subsidie beschikbaar voor bedrijven die energiebesparende maatregelen treffen in hun bedrijfsruimte: Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Wij regelen dit niet. Wilt u meer weten kijk dan op de volgende website: RVO

Let op: de voorwaarden voor het aanvragen van ISDE voor zakelijke gebruikers wijkt sterk af ten opzichte van de voorwaarden voor particulieren!

● De energie-investeringsaftrek - EIA - is een fiscale regeling voor ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en de toepassing van duurzame energie.

Met de EIA heeft u dubbel voordeel: lagere energiekosten én u betaalt minder inkomsten- of vennootschapsbelasting. Een aanzienlijk deel van de totale investering maximaal 13,5 % die gemoeid gaat met het installeren van de airconditioning mag u aftrekken van uw fiscale winst! De SCOP waarde van uw installatie dient dan wel groter of gelijk te zijn aan 4 (situatie 2016).

Meer informatie over de EIA vindt u op de website van de RVO: https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia​

Heb ik recht op subsidie als particulier?

Het kabinet stelt vanaf 2016 subsidie beschikbaar voor particulieren die energiebesparende maatregelen treffen in hun woning: Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Deze subsidieregeling is in het leven geroepen door het ministerie van Economische Zaken om Nederlandse huishoudens en bedrijven te stimuleren om voor duurzame verwarming te kiezen. De regeling loopt tot 21 december 2020 en het beschikbare budget wordt jaarlijks bepaald en gepubliceerd.

De uitvoering van de subsidieregeling loopt via de RVO, dat wordt niet door ons geregeld. Met behulp van DigiD kan de subsidie hier worden aangevraagd, voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers.

Wij hebben de oplossing

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat u niet weet waar te beginnen. Met dit in gedachten hebben we deze handige tools ontworpen om u op de goede weg te helpen. Mocht u toch nog hulp nodig hebben kan u ons telefonisch bereiken op +31 (0) 411-608168 of per mail [email protected]

Airco keuzehulp

Kom er snel en makkelijk achter welke unit het beste bij uw woning past!
Naar keuzehulp

Bespaarhulp

Een airco is niet alleen comfortabel, maar bespaart ook in kosten.
Naar bespaarhulp

Montage

Wat  is bij een standaard montage pakket inbegreep?
Naar montage
Op korte termijn een airco nodig?
Neem dan nu contact op
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram