Gratis indicatie
Gratis advies
5 jaar nazorg
Energiezuinig

Klanten beoordelen Koelklimaattechniek met een 9.7 228 reviews via

Naar keuzehulp
Naar bespaarhulp
+31 (0) 411 608168

Moderne uitdaging: Dé zuinigste
manier om uw huis te verwarmen

september 4, 2022

Hoge gasprijzen? Prijsplafond? Niet meer kunnen salderen? Verduurzaming van je woning? Dit zijn allemaal reden om te kijken naar een het rendement en het terugverdienmodel van een airco, een lucht-lucht warmtepomp.

De CV-Ketel is de grootste gasverbruiker in een woning. Hoeveel gas een CV-ketel precies verbruikt verschilt sterk per woning en gezinssituatie. Ook is het verbruik sterk afhankelijk van de buitentemperatuur. Een koude periode of een koele lente kan van grote invloed zijn op het gasverbruik. Het jaarlijkse gasverbruik kan dan zo maar 20% hoger liggen dan het jaar er voor. Gemiddeld verbruik je 20% voor warm water en 5% voor koken en maar liefst 75% voor het verwarmen van je huis.

Op het verwarmen van je huis kun je hierdoor de grootste besparing teweeg brengen. Niet iedereen kan zich veroorloven het huis erg goed te isoleren om gebruik te maken van een warmtepomp. En in een bestaand huis zijn de aanpassingen die hiervoor gedaan moeten worden vaak zeer groot.

Tegenwoordig zijn airco’s ook bekend onder de naam lucht lucht warmtepomp. Want een airco die kan verwarmen functioneert niet veel anders dan een warmtepomp. Ze werken volgens hetzelfde principe. Aan airco kleeft nou eenmaal een slechte naam, het zouden lawaaiige energieslurpers zijn. Inmiddels zijn er airco’s met het A+++ label en dat houdt in dat deze energie zuinig zijn, echter halen zij een groot deel van het rendement uit de buitenlucht.

In 2050 moet Nederland aardgasvrij zijn. De oplossing die je terug kunt vinden in alle media betreft voornamelijk het investeren in goede isolatie en warmtepompen. Heel erg leuk, maar voor veel mensen en situaties te kostbaar 25.000-35.000. De snelste en meest effectieve oplossing die onderbelicht blijft is het verwarmen met een airco. Met een kleine investering scheelt dit wel 60-70% op je gasverbruik. Je kunt dus zelf grote stappen zetten met een relatief kleine investeringen.

koelklimaattechniek

De keuze van onze experts

Installatie & Onderhoud

Op korte termijn een airco nodig?
Neem dan nu contact op
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram