Gratis indicatie
Gratis advies
5 jaar nazorg
Energiezuinig

Klanten beoordelen Koelklimaattechniek met een 9.7 228 reviews via

Naar keuzehulp
Naar bespaarhulp
+31 (0) 411 608168
Terug naar productoverzicht

Filters toepassen

Geselecteerd

Zoeken

Merk

S.C.O.P.

S.E.E.R.

Koelvermogen

Energielabel koelen

Energielabel verwarmen

Inhoud ruimte

Meer opties

Binnenunit

Hoogte

Breedte

Diepte

Decibel

Buitenunit

Hoogte

Buitenunit Breedte

Diepte

Prijs

Energiezuinig
Vrijblijvend advies op locatie
Goedkoper verwarmen dan gas
Tot wel 5 jaar nazorg
Milieuvriendelijkere optie
Alle resultaten bekijken

Single-split airco set

Resultaat 1–12 van de 323 resultaten wordt getoond

Hoe bepaal je het benodigde koelvermogen voor jouw ruimte?

Om te bepalen welk koelvermogen je nodig hebt voor jouw ruimte, is het essentieel om de inhoud van de ruimte in kubieke meters (m³) te berekenen en de isolatiewaarde in acht te nemen. Het koelvermogen van een airconditioning wordt uitgedrukt in kilowatt (kW) of British Thermal Units (BTU), waarbij geldt dat 1 kW gelijk staat aan 3410 BTU. Op onze site hanteren we de kW-waarde voor alle vermogens.

De formule voor het berekenen van het benodigde koelvermogen is afhankelijk van de isolatie van de ruimte. We gebruiken 30 watt per m³ voor goed geïsoleerde ruimtes, 40 watt per m³ voor matig geïsoleerde ruimtes en 50 watt per m³ voor slecht geïsoleerde ruimtes.

Voorbeeldberekening

Stel, je hebt een slaapkamer van 50m³ met een plat dak en enkel glas. Deze indicatoren suggereren dat de kamer slecht geïsoleerd is. Dus, we rekenen met 50 watt per m³.

50m³ x 50 watt = 2500 watt, oftewel 2,5 kW.

Wat is een Single Split airco en hoe werkt dit systeem?

Een Single Split airco is een populair airconditioning systeem dat bestaat uit minimaal twee componenten: een buitenunit en één of meerdere binnenunits. Dit type airco is een warmtepompsysteem dat werkt met een koelvloeistof die tussen de binnen- en buitenunits wordt gepompt om de ruimte te koelen of te verwarmen.

Werking van de binnenunit

De binnenunit bevat een ventilator die warme lucht uit de ruimte aanzuigt en deze over een warmtewisselaar blaast. Hier wordt de warmte overgedragen aan de koelvloeistof. De opgewarmde vloeistof wordt vervolgens naar de buitenunit vervoerd.

Werking van de buitenunit

In de buitenunit zorgt de condensor ervoor dat het gas condenseert en terugkeert naar vloeibare vorm. Deze gekoelde vloeistof wordt dan weer naar de binnenunit getransporteerd om het proces te herhalen.

Naast koelen, kan een Single Split airco ook verwarmen, mits voorzien van een warmtepomp. Dit maakt het een energiezuinige optie voor zowel zomer als winter.

Single Split airco sets bij Koelklimaattechniek

Bij Koelklimaattechniek tref je een uitgebreid assortiment aan Single Split airco sets van diverse A-merken, waaronder:

  • Mitsubishi split airco's
  • Daikin split airco's
  • Panasonic split airco's
  • Qventi split airco's

Als je overweegt een Single Split airco set aan te schaffen, kun je bij ons ook terecht voor installatie. Een offerte voor een split airco set inclusief montage vraag je eenvoudig aan via de productpagina. Onze gecertificeerde monteur zorgt voor een veilige en efficiënte installatie, doorgaans binnen 3 weken.

Of je nu op zoek bent naar de beste Single Split airco set of een split airco set aanbieding, Koelklimaattechniek biedt kwaliteit en service tegen scherpe prijzen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram