Gratis indicatie
Gratis advies
5 jaar nazorg
Energiezuinig

Klanten beoordelen Koelklimaattechniek met een 9.7 228 reviews via

Naar keuzehulp
Naar bespaarhulp
+31 (0) 411 608168
Terug naar productoverzicht

Filters toepassen

Geselecteerd

Zoeken

Merk

Kleur

Maat

 •  (6)
 •  (6)
 •  (7)
 •  (2)

Soort

Type

 •  (4)
 •  (4)
 •  (7)
 •  (2)

Materiaal

Prijs

Energiezuinig
Vrijblijvend advies op locatie
Goedkoper verwarmen dan gas
Tot wel 5 jaar nazorg
Milieuvriendelijkere optie
Alle resultaten bekijken

Op zoek naar een elegante en hoogwaardige omkasting voor je airco of warmtepomp? Maak je buitenunit onzichtbaar met een stijlvolle airco/warmtepomp omkasting. Geschikt voor alle merken airco's. Ontdek ons ruime assortiment aan kleuren en formaten. Transformeer je buitenunit in een eyecatcher. Eenvoudig te installeren en duurzaam!

Lees meer

Op zoek naar een elegante en hoogwaardige omkasting voor je airco of warmtepomp? Maak je buitenunit onzichtbaar met een stijlvolle airco/warmtepomp omkasting. Geschikt voor alle merken airco's. Ontdek ons ruime assortiment aan kleuren en formaten. Transformeer je buitenunit in een eyecatcher. Eenvoudig te installeren en duurzaam!

Resultaat 1–12 van de 21 resultaten wordt getoond

Airco omkasting

Zoek je naar een elegante en kwalitatief hoogwaardige oplossing om je airco buitenunit te verbergen? Een stijlvolle airco omkasting is niet alleen een fraaie aanvulling op je huis, maar biedt ook een praktische manier om de buitenunit uit het zicht te houden. Met een ruime keuze aan kleuren en formaten vind je gegarandeerd een omkasting die perfect bij je woning aansluit. Het moderne en strakke design maakt van de buitenunit een ware eyecatcher.

Airco omkasting voordelen

 • Geschikt voor elk type airco of warmtepomp.
 • Geen invloed op het rendement van je airco of warmtepomp.
 • Eenvoudig te installeren.
 • Opties voor wandmontage en vrijstaande montage.
 • Duurzaam en onderhoudsvrij.

Welke airco omkasting heb ik nodig?

De keuze van je airco omkasting hangt af van de positionering van de buitenunit. De Metosi omkasting is ideaal voor een laaghangende of staande montage. Bij de omkastingen van Qventi en Brockx heb je de keuze uit een bodemplaat of achterplaat, afhankelijk van de montage van je airco buitenunit.

Positioneringsmogelijkheden

 • Hooghangende Montage: Voor een buitenunit die hoog aan de muur is bevestigd, is een bodemplaat nodig om de onderkant af te schermen.
 • Vrijstaande Montage: Als de buitenunit vrijstaand is geplaatst, zorg dan voor een achterplaat om de unit volledig af te schermen.

De juiste afmetingen voor jouw airco omkasting

De afmetingen van je airco omkasting zijn cruciaal voor een passende keuze. Hier zijn enkele tips voor het opmeten:

Diepte

Meet vanaf de muur tot het uiterste punt van de bevestigingsbeugel of voet. Dit zorgt ervoor dat alles netjes binnen de ombouw valt.

Hoogte

Neem de hoogte van de buitenunit inclusief beugels of voeten op.

Breedte

Meet de breedte van de unit van zijkant tot zijkant, inclusief alle uitstekende onderdelen.

Belangrijk: let op de binnenmaten bij het selecteren van de omkasting, niet de buitenmaten. De buitenmaten zijn namelijk de afmetingen die in de naam vermeld worden.

Maak het plaatje compleet

Om de airco omkasting, zoals de Qventi omkasting, nog beter tot zijn recht te laten komen of in de omgeving op te laten gaan, kies dan voor leidinggoot kleuren die het geheel complementeren. Een goed gekozen airco ombouw kan een significante verbetering zijn voor de esthetiek van je buitenruimte.

Of je nu kiest voor een Qventi omkasting of een ander merk, met de juiste airco omkasting zorg je voor een stijlvolle en praktische toevoeging aan je huis. Volg deze gids en vind de perfecte oplossing om je airco buitenunit op een elegante manier te verbergen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram